2014.08.26.
15:23

Írta: Oktass filmmel!

Orosháza, Táncsics: a lehetőségek gimnáziuma

Ámulat. Meg-megdobban a filmes szakemberek szíve, ha hozzáértő, nagy szaktudással rendelkező fiatalokkal találkozik. Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnáziumban mindenkinek doboghat a szíve: saját stúdió, saját felszerelés és egy hihetetlen csapat.

László. Ő a felelős ezért.

László a gimnáziumban tanít, amellett, hogy mindenkinek tudást rak a fejébe, megálmodott egy kreatív kuckót, amit addig kergetett, míg meg nem valósult. A diákok filmezni tanulnak: felvételeket készíteni, vágni, fényelni, stb. - a saját stúdiójukban.

Lászlót annyira kedvelik, hogy még saját pénzt is nyomtattak neki.

20140428_164743.jpg

A jó élményeinken túl, magáról a filmturnéról beszéljenek László szavai:

„Ez a filmgyűjtemény és főleg ez a projekt, több szempont miatt is nagyon fontos és nagyon jó dolog.

Először is nekem meggyőződésem, hogy a film az egyik legjobb eszköz bármilyen téma feldolgozásához, akár motiválni, akár vitaindításra, akár válaszok keresésére és még folytathatnám. Így ez a filmgyűjtemény hiánypótló, mert eddig nem ismertem olyan lehetőséget, hogy egy adott témában összegyűjtött, válogatott filmeket egyszerűen és ingyen meg lehessen nézni. A filmekhez tartozó módszertani segítség pedig mindenki számára használhatóvá teszi, nem csak médiatanároknak vagy filmmel foglalkozóknak.

Hétfő óta tucatnyi kollégám keresett meg, hogy sajnálják, amiért nem tudtak eljönni, de az időpont nem volt alkalmas, de mind elmondták, hogy amit megtudtak eddig a projektről, az nagyon jónak tartják és feltétlen szeretnének többet tudni a projektről. Megígértem nekik, hogy mindent el fogok mondani nekik, ami szükséges.

Született egy cikk a helyi médiában a program után is: http://oroscafe.hu/2014/04/30/a-sved-akinek-perzsa-orra-van-es-az-algeriai-aki-magyarnak-erzi-magat/cikk/vargadia

Ha elolvasod a cikk utáni kommentet, szerintem egyértelmű, hogy miért van szükség az ilyen filmekre illetve a filmek megnézése után beszélni a bevándorlók problémáiról. Azért is fontos ez az egész projekt, hogy ezekkel a valós gondokkal a diákjaink találkozzanak és legyen róla véleményük, de úgy, hogy megismerjék a teljes problémát, lássák a másik oldalt is! Ha az iskolában okosan irányított körülmények között megbeszélhetjük a migráció jelenségét, az érintettek érzéseit, gondolatatit, akkor a felnövekvő nemzedék talán kevesebb ilyen jellegű problémával találkozik, vagy a problémákra jó válaszokat, megoldásokat találnak. Ez a filmgyűjtemény és a teljes projekt (tehát az ismeretátadás, a módszertani segítség, stb.) így nagyon fontos feladatot lát el. Én a magam nevében köszönöm az alapítvány munkáját, sok sikert kívánok a folytatáshoz, s ha tudok, szívesen segítek is a magam módján." (Üdv: Laci)

A helyi médiában megjelent írás:

http://oroscafe.hu/2014/04/24/idegenek-a-kertemben-es-filmen-a-tancsicsban/cikk/melich

 

Minden elismerésünk Lászlóé és további sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oktassfilmmel.blog.hu/api/trackback/id/tr986637557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása